Ken je het gevoel dat iedereen naar een supertof feestje is en jij niet….. 

Of omdat je niet bent uitgenodigd 🙄 Of omdat je gemist hebt dat er überhaupt een feestje was…. 

Dat gevoel heb ik sinds een tijdje. Het zit namelijk zo. Ik hoor werkelijk waar overal, nou, ok vooral op social media 😆 dat iedereen roept dat ze introvert is. 

Wat heb ik gemist?? Is het een hype of een trend? Ik krijg dus ook het idee dat iedereen introvert is en dat dat iets heel bijzonders is…. Volgens mijn vriend zijn er ook mensen die zeggen dat ze een introverte extravert zijn en andersom. Ok, nu ben je mij echt kwijt.  

Zelf voel ik de behoefte niet om me te definiëren als introvert, extravert, een introverte extravert, een extraverte introvert of ja, ja een ambivert.  

Ik heb denk ik het gevoel dat ik iets mis, wat je niet moeten willen missen 😊 

Introverte mensen: 

  • Krijgen energie van alleen zijn 
  • Zijn bedachtzaam en rustig 
  • Nemen minder snel het woord 
  • Raken eerder overprikkeld 
  • Beleven avonturen liever in gedachten 

(Psychologie magazine) 

Extraverte mensen: 

  • Krijgen energie van interactie met andere mensen 
  • Onderhoudend zijn en makkelijk in contact 
  • Actiegericht 
  • Veel praten en hardop denken 

Help mij! Waarom is dit onderwerp naar mijn idee zo aanwezig? Helpt het jou om jezelf op deze manier in een hokje te stoppen en hoe helpt het je dan? En klopt mijn gevoel er veel meer mensen zijn die roepen dat ze introvert zijn dan extravert. Of hebben extraverte mensen niet de behoefte om dit te delen? Of wordt introvert als heel vervelend ervaren en daarom gedeeld? 

Lieve groet, 

Marieke 

Ps: Ken je mijn podcast Het stiefmoederparadijs al? klik hier

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews