Het gaat zo snel als de langzaamste in het systeem 

Of het nou gaat om je nieuwe partner voorstellen aan de kinderen, gaan samenwonen of samen op vakantie. We hebben rekening te houden met elkaar, dus de gezinsleden en soms zelfs ook met de omgeving. Bijvoorbeeld de ex-partner of familie.  

Je weet van mij dat ik zorgvuldigheid naar de kinderen super belangrijk vind, omdat zij nauwelijks een keuze hebben en niet weg kunnen. Dus hun tempo is in ieder geval belangrijk. 

Tja en hoe weet je nou waar zij staan in het proces. Een goed voorbeeld is de fase waarin jij knetter verliefd bent op je nieuwe partner en je kinderen nog bijkomen van de scheiding. Jij bent waarschijnlijk al meerdere jaren los aan het komen van je ex-partner (mensen scheiden niet zomaar), maar jouw kinderen weten het veel korter en maken hun eigen rouwproces door. We zeggen niet voor niks “een samengesteld gezin is gebouwd op verlies”. 

Ik ben een heel tof product aan het maken voor (bonus)ouders die net een relatie hebben (minder dan een jaar) en een samengesteld gezin hebben. Hierin neem ik je ook mee in hoe je je kinderen hierin het best kan begeleiden. Eigenlijk elke (bonus)ouder zegt “ik wil het graag goed doen voor mijn kinderen”. Dat is een super waardevol uitgangspunt. 

In gesprek gaan met je kinderen is in ieder geval altijd van belang. Ook als je bang bent dat je een antwoord krijgt wat je liever niet hoor. Juist dan! Je kan altijd kijken wat het kind nodig heeft om zich goed te voelen bij de nieuwe situatie. 

Het tempo van een ieder volgen geldt natuurlijk net zo goed voor partners onderling. Soms zie ik het gebeuren dat een partner het samenwonen of het krijgen van een gezamenlijk kind wil forceren. Ik snap hoe moeilijk het is, maar het is vragen om problemen. 

Ga met elkaar in gesprek, onder heel veel emoties, zit bijna altijd angst. Waar is diegene bang voor? 

Hulp nodig bij je (nieuwe) samengestelde gezin, plan gerust een gratis kennismakingsgesprek bij mij in. 

Lieve groet, 

Marieke 

Ps: oh trouwens deze wijze uitspraak “het gaat zo snel als de langzaamste in het systeem” hoorde ik in een webinar van Aleide Hendrikse Voogt (mediator en advocaat) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews