Hoe mijn favoriete quotes mij helpen

Beer op de weg, give him a hug 

Deze heb ik eigenlijk al een aantal jaren. In de afgelopen jaren gebruikte ik hem bij studies en in mijn werk. Ik had er toen iets aan omdat het mij inzicht gaf in dat er weinig dingen zijn die zonder hobbels en bobbels verlopen. Het was een voor mij helpende gedachten (lees ook mijn blog over praten tegen jezelf)De laatste tijd heb ik mij iets nieuws gerealiseerd met betrekking tot deze quote. Onze natuurlijk neiging is om weg te willen van pijn, angst en andere negatieve gevoelens, maar ook situaties.

Zeker in deze tijd waarin we het vooral hebben over gelukkig zijn en social media vol staat met prachtige mooie plaatjes, waarin iedereen 24/7 gelukkig lijkt. Wat natuurlijk niet zo is 😉. Door het overlijden van mijn vader ben ik mij gaan realiseren, dat mijn eerste reactie ook vaak is om weg te gaan bij pijn en verdriet. Bijvoorbeeld door afleiding te zoeken en heerlijk te relativeren. Bij het ziekbed van mijn vader (wat 5.5 week duurde) en zijn overlijden was er geen escape. Wegkomen bij die heftige pijn was niet mogelijk. S ’ochtends wakker worden en de 1e seconde lijkt je leven normaal en dan bam! Hij is er niet meer…..

Het mooie aan deze gebeurtenis is dat ik nu beter pijn en angst kan toelaten, ik ga het minder uit de weg. En dat maakt dat ik enorm groei. Als ik namelijk een situatie die ik spannend vind uit de weg ga, bijvoorbeeld te gast zijn in de podcast Mindset Talks dan bereik ik niks. Door dit aan te gaan heb ik een supergaaf gesprek gehad over de moeilijke beslissingen die ik nam na het overlijden van mijn vader. Namelijk de relatie verbreken met mijn partner (vader van mijn dochter) die ernstig ziek is. Ik heb met dit gesprek andere mensen geïnspireerd en geholpen en ik ben zelf een ervaring rijker! Conclusie: door ervaringen aan te gaan ontwikkel je jezelf (lees ook mijn blog Fouten maken is slim) 

Brave meisjes komen in de hemel en brutale overal 

Deze helpt mij enorm in het vormgeven van mijn bedrijf. Als ik binnen op mijn werkkamer blijf zitten en de pc uit laat, gebeurt er weinig. Ik moet mezelf laten zien 😊 en van mezelf laten horen. Ik stuur ook wel eens een e-mail naar iemand en als ik mijn vraag dan spannend vind, dan zeg ik ook “in het kader van brave meisjes komen in de hemel, brutale overal” wil ik je de volgende vraag stellen 😊. Ik zeg het ook heel vaak tegen mezelf, kom op Marieke gewoon doen. Wat is het ergste dat er kan gebeuren?? En dat is meestal niks 😂. Ook hier steekt onderschatting soms de kop op. En ook dat probeer ik de kop in te drukken 😉. Ik weet wat ik kan en daar mag ik op vertrouwen. Volle kracht vooruit! 

Ik heb nog meer quotes. Binnenkort in een volgend blog meer. 

 

Wat is jouw favoriete quote en hoe helpt die jou? 

 

Lieve groet, 

Marieke💗 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews