Het (bonus)kind centraal!

Ok, deze keer een wat pittiger blog 😊. Er moet mij iets van het hart. Ja, je moet als (stief)moeder/(stief)vader heel goed voor jezelf zorgen, omdat je anders niet voor je kind kan zorgen. En! Jouw (stief)kind staat centraal, zijn haar belang moet altijd voorop staan.

Waarom schrijf ik hier een blog over? Het merendeel van de (bonus)ouders doet het super goed 😍. Die vragen zich zeer regelmatig af is het goed voor mijn (bonus)kind wat ik doe en zeg. En weet je ik schrijf dit natuurlijk ook, omdat ik er zelf ook soms mee worstel. Mijn dochter gaat naar haar vader, ik wil ook naar mijn vriend, ik wil mijn vriendinnen zien, mijn dochter heeft haar sport en haar vriendinnen, ik heb ook twee bonuskinderen en dit alles botst soms enorm met elkaar. En dan zet ik mezelf stil en ga afwegen welke belangen er allemaal spelen en vervolgens bekijk ik ook specifiek wat in het belang van Jolijn is.

Weet je waarom dit zo enorm belangrijk is (ja, waarschijnlijk weet je het wel 😉) onze (bonus)kinderen hebben niet gevraagd om 1. Een scheiding 2. Een (bonus)vader/(bonus)moeder 3. Bonus broers en zussen en andere familieleden 4. Wonen in twee huizen 5. Een 2e, 3e etc bonusmoeder of bonusvader en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Eén van de redenen dat ik dit blog schrijf is omdat ik ouders soms ontzettend lelijk hoor praten over (jonge) bonuskinderen. Bijv. “Ik ben blij als ze weer oprotten op zondag”, “Ik haat dat kleine ettertje” etc. Ik schrik er soms echt van en het maakt me heel verdrietig. Ik voel de ellende en onmacht van de ouders, maar heb ook enorm te doen met de kinderen.

Ja! Ik begrijp dat kinderen soms heel ingewikkeld zijn en dat ze lelijk kunnen doen, echt lelijk en ingewikkeld kunnen doen, maar denk dan aan wat ik schreef over waar zij allemaal niet om hebben gevraagd, wel krijgen en totaal geen keuze in hebben. Zij kunnen meestal niet weg uit de situatie.

Het goede nieuws is dat jouw belang en dan vooral dat jij je als (bonus)moeder/(bonus)vader goed kan voelen in jouw gezin en het belang van de kinderen echt wel naast elkaar kan bestaan. En nee, dat is niet altijd makkelijk.

Waar loop jij tegenaan in zorgen voor jezelf maar ook het belang van jouw (bonus)kinderen voor ogen houden?

Lees ook mijn e-book Eerste Hulp Bij je Stiefgezin

Lieve groet,

Marieke ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews