Die anderen moeders doen ook maar wat!?

Ik ben al 9 jaar moeder van mijn lieve dochter Jolijn!  Ik ben ook al 😉 1 jaar lat-stiefmoeder in wording. Moeder ben je (vanaf de geboorte) en stiefmoeder word je. Het is maar dat je het weet 😊  

Wat voor een moeder ben ik (denk ik) 

‘De andere moeders doen ook maar wat’ vind ik een relativerende quote. Het heeft twee kanten. Enerzijds doe ik heel veel bewust omdat ik daar een idee bij heb. Bijvoorbeeld: 3x R: Rust en Regelmaat, ja en stiekem vind ik reinheid ook belangrijk.  

Anderzijds heb ik inmiddels door dat wij als moeder enorm gevormd zijn door onze eigen opvoeding en jeugd. En we dus ook heel veel dingen onbewust doorgeven. De hele goede dingen, maar ook de minder ‘goede’ dingen. We komen onbevangen op de wereld, maar worden al snel gevormd door allerlei boodschappen van onze omgeving. Bijvoorbeeld: doe goed je best op school. Dus als je goed je best doet, zijn je ouders blij en de juf ook. Dus wat doe je….. precies. Lees ook eens mijn blogs: tegen jezelf praten en fouten maken is slim 😊  

Mijn ouders maakten nooit ruzie. Ik weet dus ook niet hoe dat moet. Ik bak er niks van! Mijn ex zei altijd jij zit op de weg als een klein konijntje dat verblind wordt door de koplampen van een auto. Klopt! Ik weet gewoon niet wat ik moet doen. In mijn nieuwe relatie wordt hier hard aan gewerkt. Ik ga het aan, stel vragen en zorg dat dingen worden uitgesproken. Ik leer met vallen en opstaan. Ik hoop dus dat mijn dochter hier dan toch iets van leert. Mijn dochter bakt er namelijk ook weinig van 😉. Ze wordt nooit boos op mij en ik zie haar ook nooit ruzie maken met anderen.  

Maar wat ben ik nog meer. Ik ben een moeder die een poging tot sporten doet 😂. Ik deed het te lang niet en dat vind ik dus weer een verkeerd voorbeeld. Mijn dochter sport wel trouwens. Ik ben een moeder die op een hogeschool werkt als docent en een eigen praktijk heeft. En momenteel drie (scholingen volgt). Mijn dochter zei laatst ‘jij bent een echte doorzetter’. Enerzijds vond ik dat een fijn compliment. Anderzijds zet het mij aan het denken. Als mijn dochter maar niet denkt dat je alleen goed bent als je veel studeert en hard werkt. Pffff jullie voelen het al, ja ik denk veel na 😊 en je bent als moeder op ontzettend veel manieren een voorbeeld.  

Wat voor moeder wil ik zijn 

Een moeder waar haar dochter altijd terecht kan. Een moeder waarmee ze van alles durft te bespreken. Een moeder waarmee ze ruzie kan maken (vind ik ook weer spannend natuurlijk), een moeder die haar vooral meegeeft dat ze perfect is zoals ze is. Dat ze mag zijn wie ze is, met haar eigen interesses en  leuke en minder leuke eigenschappen.  

Dus ik kan het heel ingewikkeld maken, maar misschien is dit wel het belangrijkste.  

Wat houdt jou bezig als moeder?? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews