Fouten maken is slim!?

Ja, natuurlijk heb ik eigenlijk ook een hekel aan fouten maken. Stel dat mensen denken dat je dom bent of dat je iets niet goed kan. Maar! Ik vind het zo fijn om nieuwe dingen te leren en mezelf te ontwikkelen dat ik het risico op ‘fouten’ maken op de koop toe neem. Ik was te gast in de Mindset Talks podcast van Mariëlle Hukker en we spraken over de angst voor ‘wat anderen wel niet zullen denken’. (lees ook eens mijn blog over gedachten :)) En dat het eigenlijk heel arrogant is om te denken dat anderen bezig zijn met ons en onze ‘fouten’. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we het overgrote deel van de dag met ons zelf bezig zijn en niet met anderen. Nou, dat vind ik eigenlijk wel ontzettend grappig.  

Doe wat je echt wil

Waar ik eigenlijk met dit verhaal naar toe wil is dat ik iedereen en specifiek vrouwen (toelichting komt nog) het gun om meer te durven en te doen. Of het nou in je werk, (stief)gezin, relatie, vriendenkring is, doe vaker wat je eigenlijk heel graag zou willen. Je kan echt veel beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan dan van alles wat je niet hebt gedaan omdat het zo eng leek of spannend was. 

Ik noemde net dat ik het specifiek ook alle vrouwen gun. Vrouwen hebben vaker dan mannen de neiging om zichzelf te onderschatten. Een voorbeeld: Ik kon een opdracht krijgen, maar het was net niet waar ik het allerbest in ben. Ik had de neiging om te mailen, nee sorry dat kan ik niet. Terwijl de gemiddelde man zou zeggen ‘natuurlijk kan ik dat’. Ik heb er nog een nachtje over geslapen en me erin verdiept en toen bleek dat ik deze opdracht meer dan prima kon uitvoeren. En dat heb ik ze natuurlijk laten weten 😊  

Wat heb jij nodig om met meer lef de dingen te doen die je echt graag wil? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews