De keuze is reuze en dat is soms best lastig!

Lang, lang, heel lang geleden was er een meisje die de MAVO (nu VMBO TL) had afgerond en geen idee had welke opleiding zij wilde gaan doen. Dan maar HAVO! Heb ik nog even tijd om na te denken 😊 Dit verliep niet goed, mijn cijfers waren niet goed genoeg en ik zat niet goed in mijn vel. En de leerkrachten, sommige daarvan deden lelijk! Je vraagt je af waarom ze leraar zijn geworden. ‘Ze zeiden kwetsende dingen en waren niet bepaald ondersteunend. Niet echt wat een jonge vrouw op die leeftijd nodig heeft. In de leeftijd van 16- 24 jaar vormt zich jouw identiteit en autonomie op heel veel fronten. Belangrijke keuzes worden gemaakt. Opleiding, beroep, vrienden en de liefde. Je kan je voorstellen dat mijn ervaring destijds niet echt bijdroeg aan een stabiele en vooral duidelijke identiteit.  

Verder met mijn verhaal. Ik stopte met de HAVO halverwege het jaar en ging aan het werk bij AH. Ik vond het leuk en dacht misschien word ik ooit wel directeur bij de Bijenkorf 😊 (Dat is die winkel die in heel veel steden is verdwenen). Ik ging MBO Detailhandel doen en dat ging prima! Ik wist inmiddels dat ik met mensen wilde werken, maar was wel klaar met de winkel. Ik startte met de opleiding Social Work en behaalde mijn diploma! Na een aantal jaren werken ben ik de Master Health Care and Social Work gaan doen en de supervisorenopleiding. En inmiddels heb ik mijn eigen praktijk waar ik o.a. meiden en vrouwen coach. 

Wat wil ik nou eigenlijk zeggen met dit blog. Een jonge vrouw zijn is niet altijd makkelijk. Je hebt veel keuzes te maken, die niet altijd eenvoudig zijn. Je identiteit krijgt vorm, maar van veel dingen kan je ook onzeker worden. Maar neem van mij aan, onzeker zijn we allemaal (wel eens). Het is alleen zo ontzettend jammer dat we het weinig met elkaar delen. Je omgeving verwacht misschien iets van jou qua opleiding, werk of relatie, maar is dat ook wat jij wil? 

Ook jij kan bereiken wat je wil!! 😍 En als je nog niet weet wat je wil, dan help ik je daar graag bij.  

Lieve groet,  

Marieke💗 

PS: zie ook wat ik doe als meiden en vrouwen coach onder Aanbod op mijn website EN neem contact op voor een gratis kennismakingsgesprek

Er is 1 reactie op “De keuze is reuze en dat is soms best lastig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews