Wel of niet op vakantie met mijn samengestelde gezin….

Het verhaal van een klant:

Al twee maanden zijn mijn partner en ik met elkaar in gesprek over de zomervakantie. Pfff. De afgelopen jaren zijn we soms wel samengegaan en soms niet. Soms was het leuk als we met het gezin gingen en vaak was het ingewikkeld en stressvol. Hij heeft twee meiden van 9 en 12 en een zoon van 15 en ik heb een jongen van 10 en een meisje van 8 jaar. Het begint al bij dat we verschillende manieren hebben van onze vakantie invullen. Zij willen elke dag op pad, terwijl ik en mijn kinderen het ook heel fijn vinden om een dag of meer op de camping te blijven en lekker te zwemmen, spelletjes doen of lezen. Zijn zoon is al een paar jaar aan het puberen en wil vaak niks en zegt niks. Soms zijn de kinderen gezellig en het andere moment is er alleen maar gezeur en word ik genegeerd door mijn bonuskinderen. Wat ook echt een lastige is, is dat de biologische moeder, de kinderen enorm mist en heel vaak contact zoekt. Ze is dus gewoon mee op vakantie, voor mijn gevoel. 

Inmiddels hebben we er ook al wel veel van geleerd: Mijn partner en ik gaan van tevoren goed in gesprek over onze verlangens en behoeftes. Ook bespreken we welke regels we in ieder geval wel hebben op vakantie voor de kinderen. Ook hebben we inmiddels duidelijk dat we minder lang gaan met elkaar. Eventueel gaan we ook nog een paar dagen met alleen de eigen kinderen en we gaan samen een weekend weg. Oh, voor de aanwezigheid van de biologische moeder, hebben we ook een oplossing. We hebben nu de afspraak dat we 1x pw een foto sturen van de kinderen en dat de kinderen haar benaderen als ze daar behoefte aan hebben. Dit hebben we met de kinderen besproken en dit was hun wens. Moeder is akkoord gelukkig.  

Benieuwd waar ik deze zomer zit? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews