Leven vanuit regels of vanuit waarden?

Jaaa!! Sorry even enthousiast. Ik vind het zo tof dat ik ben begonnen met de opnames voor mijn podcast. Ik doe het kalm aan, aangezien ik graag de dingen goed doe in plaats van half. En ja, ik vind ook dat ik gewoon moet beginnen en niet pas moet starten als het ‘perfect’ is. Dus dat ben ik ook aan het doen.

Ik heb al diverse toezeggingen van mensen die in mijn podcast te gast willen zijn. Allemaal met een ander verhaal en een andere situatie. Vandaag wil ik graag iets met jullie delen wat ik mee heb genomen uit een podcast met Linda. Zij heeft een samengesteld gezin en is mediator. Ik heb haar en haar vriend al een keer eerder gesproken, omdat we misschien in de toekomst gaan samenwerken voor samengestelde gezin 😊. Deze keer alleen met Linda in gesprek: over dat ze zelf even stiefmoeder is geweest in een eerdere relatie, over haar mooie dochter en de zoon die ze met haar vriend kreeg, over hoe zij en haar vriend aan de slag gingen en aan de slag zijn met hun samengestelde gezin en natuurlijk over haar werk als mediator.

Gezinswaarden

En nu houd ik mijn mond, anders verklap ik de inhoud van de podcast 😉. Er is één ding dat ik er wel al uit wil halen. Linda vertelde dat zij en haar vriend op een bepaald moment in gesprek zijn gegaan over de gezinswaarden die zij van belang vinden binnen hun stiefgezin.
Dit vind ik om meerdere redenen gaaf en een zinvolle insteek. Het is een positieve benadering om te kijken naar je gezin. Je kijkt niet naar wat er allemaal niet mag in je gezin, maar vooral naar wat je wel wil. Daarnaast geven waarden ook handvatten om in gesprek te gaan met elkaar en ook met de kinderen. Een waarde die zij belangrijk vinden is iedereen is even belangrijk. Er zijn geen mensen in het gezin die minder belangrijk zijn, iedereen mag er zijn en doet ertoe.

Mijn waarden

Ik heb zelf natuurlijk ook nagedacht over de waarden die ik belangrijk vind en Gert en ik hebben hier ook wel over gesproken natuurlijk. Een waarde die voor mij van belang is, is denk ik jezelf mogen en kunnen zijn. En ik zeg direct met wat schaamte dat is soms lastiger dan ik dacht. Iedereen is anders en soms vertoont een ander gedrag waar je wat moeite mee hebt ☺️. En toch ben ik heel blij dat ik me bewust ben van de waarde die ik belangrijk vind (heeeel belangrijk), zodat ik mijn best ervoor kan doen om deze waarde goed tot zijn recht te laten komen in mijn mooie stiefgezin 😍.

Welke waarde is voor jullie belangrijk?? Is dat vrijheid, hoe om te gaan met geld en spullen, rechtvaardigheid, geluk etc. Ik vind het heel leuk om het te horen.

Wil je meer weten over samengestelde gezinnen lees mijn gratis e-book Eerste Hulp Bij je Stiefgezin

Lees ook eens mijn blog over ‘Leef je naar de ‘wetten’ van vroeger of naar jouw waarden van nu?!

Lieve groet,
Marieke❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews