Lieve Gert, bedankt……

Stiefouderdag 2021! Van de week deelde ik een post waarin ik nadacht over stiefouderdag en wat ik ermee ging doen.
Ik houd namelijk helemaal niet van commercieel gedoe zoals moederdag e.d. Maar dat is het leuke, over stiefouderdag zit (nog 😉) geen commercieel sausje. Maar het feit dat het 10 oktober stiefouderdag is, zette mij wel aan het denken. Het is toch een vak apart bonusouder zijn ☺️. Zoals ik al schreef zou Gert het liefst een Volvo XC90 krijgen, een nieuw horloge of een iphone, maar helaas dat is het niet geworden.

De proefrit die ik maakte met Jolijn, was tof, maar ….🚗 net iets te duur. Wat dan?? Een ode aan Gert? Nee dan denkt hij dat ik niet spoor en hij zou gelijk hebben 😀.

Lieve Gert,
We zijn nu 1.5 jaar samen en ik zie duidelijke verschillen in hoe jij (bonus)vader bent en ik (stief)moeder. En eigenlijk drong het deze week pas tot mij door….. ik heb het idee dat jij in tegenstelling tot mij totaal je best niet doet.

En dat……. zou ik ook moeten doen! Ja, je (en de lezers van mijn blog) leest het goed.
Ik doe te veel mijn best als LAT-stiefmoeder in wording…. En eerlijk gezegd denk ik en weet ik wel zeker dat heel veel bonusmoeders in deze valkuil stappen. We doen te veel ons best! Terwijl jij Gert, jij bent gewoon jezelf.

Het bizarre en ook schokkende vind ik, dat als er iemand is die vindt dat je op je mooist en je best bent als je jezelf bent, dan ben ik dat, dussss…….

Lieve Gert en alle andere bonusvaders (ik denk nl dat heel veel bonusvaders dit doen) hoe doen jullie dit, gewoon jezelf zijn? Of is dat een domme vraag?

Lief, bedankt dat je jezelf bent naar Jolijn. Hierdoor geef je Jolijn ruimte om jou te benaderen en ruimte om haar eigen weg te gaan.

Huh, of is bovenstaande nu toch een ode aan Gert…..

Wat waardeer jij het meest in je partner als (bonus)ouder??

Lieve groet,
Marieke❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews