Een inkijkje in mijn manier van coachen!

Of je nou bij mij komt om als (stief)ouder begeleiding te krijgen bij je samengestelde gezin. Of je komt bij mij als (jonge) vrouw omdat erop persoonlijk of professioneel vlak iets is wat je wil veranderen of verbeteren, ik zal in de basis altijd werken met de Oplossingsgerichte methodiek (ontwikkelt in Amerika door Steve de Shazer en Insoo Kim Berg in 1980). Nu denk je vast dat ik een zeer ouderwetse methode gebruik, nou gelukkig is het al die jaren door ontwikkelt en een veel gebruikte methodiek 😊.

Hoezo probleem?

In het traject zullen we weinig aandacht aan het probleem besteden. Natuurlijk zullen we het bespreken en een beetje onderzoeken, maar eigenlijk werken we zeer toekomstgericht en kijken we vooruit. We besteden voldoende tijd aan wat je graag zou willen en waar je dus aan wil werken. Wat is je doel of wens? Deze doelen en wensen formuleren we zo, dat ze ook realistisch zijn.

Doelen

Stap voor stap gaan we concreet aan de slag met jouw doelen. Hierbij benutten we jouw kwaliteiten (die je al lang hebt) en waar mogelijk ook de mensen uit jouw omgeving. Hulp vragen vinden we soms lastig, maar mensen vinden het meestal heel fijn als ze iets kunnen doen. Jij vindt het toch ook fijn als iemand jou vraagt om iets kleins voor hem of haar te doen?

Succeservaringen

De kracht van Oplossingsgericht werken is dat we toekomstgericht bezig zijn en door concrete acties werken aan jouw doel. We zullen altijd haalbare acties en taken formuleren, zodat je succeservaringen opdoet.

Ik kan me goed voorstellen dat mijn uitleg alsnog abstract (of gewoonweg vaag 😉 ) klinkt. Mail, bel of chat mij via social media gerust. Geen enkele vraag is gek.

En houd mijn social media in de gaten want dit weekend (17 april 2021) heb ik wat te vieren en trakteer ik!

“Don’t look back You’re not going that way” (Sharifa,2021).

Wat zijn jouw behoeftes in een coachingtraject?

Lieve groet,

Marieke💗

Er is 1 reactie op “Een inkijkje in mijn manier van coachen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews