Bonusmoeder ken jij je plek?

De bonusmoeder die haar vierjarige bonusdochter op de allereerste schooldag naar school wil brengen 🤔

De bonusmoeder die vindt dat haar bonuskinderen haar wel mama kunnen noemen

De bonusmoeder die in de eerste maand van de relatie de kinderen naar bed wil brengen, terwijl de kinderen hier niet om vragen of aanleiding toe geven

Ok….. Wat voel je nu?

Denk je “Marieke, dit meen je niet zijn er bonusmoeders die dit doen?” OF “Wie denk jij wel niet dat je bent, hoezo zou ik dit niet mogen doen?” OF iets er tussenin. Worstel je soms inderdaad met wat ‘hoort’ wel bij mij als bonusmoeder en wat niet. En dat is niet altijd zwart – wit.

Relatie moeder en bonusmoeder de moeilijkste relatie

En daar wil ik graag verandering in brengen. Daarom ben ik erin gedoken. Wat bonusmoeders lastig vinden, daar heb ik goed zicht op door de coaching die ik geef. Op dit moment ben ik met heel veel moeders (die kinderen hebben, die een bonusmoeder hebben) aan het bellen.

Op deze manier krijg ik goed zicht op hoe zij het ervaren:

– Wat vindt zij moeilijk
– Wat kan zij doen en laten om de relatie te verbeteren
– Wat kan de bonusmoeder doen EN laten om de relatie te verbeteren
– Wat kan de ex-partner van de moeder doen om de relatie tussen moeder en bonusmoeder te verbeteren
– Wat ervaart zij als meerwaarde etc.

Ik ga hier nog heel veel over delen in blogs, podcast en in de coaching. Maar je raadt het al deze uitspraak kwam meerdere keren terug. ‘Bonusmoeder ken je plek’.

Een pittige uitspraak die helemaal niet pittig bedoeld is. De bonusmoeder en moeder zijn beide uniek en belangrijk en hebben beide een eigen rol in het leven van de (bonus)kinderen.

De moraal van dit verhaal 😉 leef je als bonusmoeder goed in hoe het voor de moeder is om een bonusmoeder in het leven van haar kinderen te hebben. Je kan en mag enorm veel en enkele dingen zijn voorbehouden aan de ouders.

Lieve bonusmoeder, jij doet ertoe en kan echt van enorme meerwaarde zijn. Ik hoop ook dat je die erkenning en waardering krijgt. In de eerste plaats van jezelf en je partner en hopelijk ook van anderen. Yes! Ook een heel belangrijk issue, krijg jij waardering en erkenning van de moeder van je bonuskinderen. Kom ik zeker nog op terug 😍

Ik ben benieuwd. Heb jij je plek en rol helder als bonusmoeder? Laat het mij weten 😊

Lieve groet,
Marieke

Ps: Ken je mijn e-book Eerste Hulp Bij je Stiefgezin al?

Ps: Dinsdag 4 juli 20.00 gratis online masterclass Nooit meer ruzie met je puberende stiefkind, aanmelden?

Reviews