Waarom ik door sporten een betere (stief)moeder ben 😊  

 

Ik en sporten dat is een moeilijke combi. Vroeger als kind al. Ik zat op paardrijden en een blauwe maandag op voetbal. Volgens mijn vader lag ik meer op de grond dan dat ik aan de bal was. Ik heb ook nog heel even getennist. Het pijnlijke was dat mijn broertje en zusje beide goed waren in tennis en voetbal. Het leek mij ook zo leuk om gewoon een beetje of heel goed in een sport te zijn, maar helaas….Laten we zeggen dat ik andere kwaliteiten heb. 

Op latere leeftijd ging ik af en toe naar de sportschool en deed ik spinning. Maar ik vind de sportschool echt blll. Niet leuk. En vooral omdat het binnen is. Ik zit de hele dag al binnen voor mijn werk. Zit ik s ‘avonds ook weer binnen! Ik heb ook een tijd aan hardlopen gedaan en dat ging best aardig. Hoogte punt was 10 km bij de Marikeloop in Nijmegen. Maar ….na de geboorte van mijn dochter Jolijn (ze is nu 9) is het niet meer gelukt om dit fatsoenlijke op te pakken 🙈. 

HIIT!

Maar sinds 3 maanden heb ik het gevonden! Ik doe HIIT (High Intensity Interval Training). Ik vind het perfect. Ik kan het in mijn woonkamer doen, heb alleen een matje nodig. Ik kan zelf bepalen wanneer ik het doe. In de ochtend is wel echt kei fijn, want daarna voel je je heel energiek, helder en scherp. Ik kan de dag dan nog beter aan! In de avond vind ik het ook fijn, want dan kan ik de eventuele stress van die dag uit mijn lijf sporten. En wat heel belangrijk is, je wordt er strak(ker) van 😀. En nee, ik hoef geen super strak modellenlijf. Is ook niet haalbaar als je gewoon chocola blijft eten en wijn blijft drinken, zoals ik. 

Een betere (stief)moeder

Hoe komt het nou dat ik door HIIT een betere (stief)moeder word. Ik schreef het eigenlijk al een beetje. Ik raak echt mijn stress kwijt, voel me meer ontspannen en ik krijg er meer energie door. En natuurlijk word ik blij van gespierde benen en een gespierde buik ook al zit er nog een fluffy laagje op 😊. Doordat ik meer ontspannen ben kan ik met meer rust met mijn dochter omgaan en met andere naasten. En de energie kan ik ook gebruiken voor mijn dochter, stiefkinderen etc. 

Wat doe jij om te ontspannen en/of om meer energie te krijgen? 

Als je wil weten welke HIIT ik volg via YouTube stuur mij gerust een bericht. 

 

Lieve groet, 

Marieke 💗 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews