Waarom ben je geen relaxte bonusmoeder?

 

Soms is je lontje kort of vraag je je af waar je lontje überhaupt is 😉

Je wordt genegeerd……

Je ziet van alles in je stiefgezin, maar er over praten ligt te gevoelig

Breaking news!!

Ik ben gestart met de opleiding Familie opstellingen. Ik werk al heel lang met gezinnen en leid ook andere sociaal werkers op, maar dit is een super mooie verdieping en aanvulling op mijn werk als stiefouder coach. Ik doe al wel wat met opstellingen, maar dit gaat lekker nog wat stappen verder 😍

De familie opstelling kan jou als bonusmoeder of stiefvader heel veel inzicht geven in waarom je onder andere veel minder relaxt bent dan je eigenlijk zou willen. Je kent jezelf zo ook helemaal niet.  Toch??

Als eerste kan een familie opstelling natuurlijk heel mooi in kaart brengen welke positie een ieder inneemt in het samengestelde gezin. Het interessante is vaak om te zien dat de (bonus)vader en de (bonus)moeder de posities van de gezinsleden en evt. de biologische ouders buiten het gezin heel verschillend kunnen ervaren. Dit geeft alleen al heel veel inzicht. Daarnaast geeft een opstelling ook vaak handvatten om de ervaren problemen op te kunnen lossen. Ook geeft een opstelling vaak inzicht in problemen met loyaliteit, jaloezie en rivaliteit.

Samen met mijn klant (bonusmoeder) ontdekte ik dat haar bonusdochter zich niet verwend gedroeg, maar op zoek was naar bevestiging van haar vader ‘zie je mij? Ben ik ook belangrijk voor jou?’ Dit inzicht maakt zo’n wereld van verschil voor de bonusmoeder. Hoe zij denkt, hoe zij zich voelt en hoe zij zich vervolgens gedraagt.

Heb jij al ervaring met familie opstellingen? Ik hoor het graag!

Heel binnenkort bied ik mijn Online cursus Bonusmoeder 2.0 weer 1 dag aan. Deze online cursus helpt jou om heel duidelijk te krijgen wat jij wel en niet wil in jou bonusmoederschap. En natuurlijk ga je concrete stappen zetten om dat ook te bereiken. Wil jij dit aanbod niet missen, mail mij dan info@praktijkmariekejansen.nl

Lieve groet

Marieke❤️

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews