Peter is jaloers….

In een gesprek met Peter en Sanne, vertelt Peter dat hij soms bang is om Sanne kwijt te raken. Peter en Sanne zijn 10 maanden samen. Sanne is 15 jaar getrouwd geweest met Sander en het was niet haar keus om te scheiden. Zij is nu 18 maanden gescheiden. Sanne en Sander hebben samen 3 kinderen. Peter heeft 2 kinderen met Simone. Peter en Simone hebben 2 jaar geleden samen besloten om te gaan scheiden. Sanne en Sander hebben een co-ouderschap en kunnen goed met elkaar overweg. Af en toe doen ze nog iets samen met de kinderen. Bijvoorbeeld een dagje dierentuin of uiteten met de verjaardagen van de kinderen. 

Peter en Sanne hebben het goed met elkaar en zijn nog steeds verliefd! Toch knaagt er af en toe iets aan Peter. Stel dat Sander zich bedenkt en Sanne terug wil?? Gaat ze dan terug, zij wilde namelijk nog graag door met Sander. En ze hebben samen 3 kinderen! Dan krijgt Sanne haar gezin weer terug. Het gezin dat ze verloren is en ook weleens mist. Ze heeft dan geen gedoe meer met kinderen die van huis wisselen of stiefkinderen die ruzie maken. Geen gedoe meer over vakanties en feestdagen. Met Sander kan ze lezen en schrijven en heeft ze een geschiedenis. Peter heeft het gevoel dat hij met 20-0 achterstaat op Sander. Hoe vaak Sanne hem ook bevestiging geeft dat zij met Peter verder wil, hij blijft jaloers en twijfelt.  

Ben jij weleens Jaloers? 

 

 

3 reacties op “Peter is jaloers….

  1. Hallo Petra,
    Bedankt voor je mooie oprechte reactie. Als je er iets over kwijt wil. Hoe ga jij hiermee om? Wat helpt jou?
    Een ander fenomeen mbt jaloezie in samengestelde gezinnen is het jaloers kunnen zijn op de kinderen van je partner. Mensen die geen samengesteld gezin hebben, kunnen dit bizar vinden. ‘Hoe kan je nu jaloers zijn op een kind?’ Maar ook dat is normaal en logisch. Ouders hebben een bloedband met hun kinderen. Die heeft bijv de stiefmoeder niet. Ook hebben ze een geschiedenis met elkaar. Ze hebben vakanties gedeeld, eerder kerst samen gevierd, eigen rituelen en tradities enz. Soms kan je je dan eenzaam voelen in je samengestelde gezin. Zijn er mensen die dit herkennen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews