Moet ons kind op een teamsport?

Peter brengt op zondag zijn kinderen terug naar hun moeder Simone. De kinderen lopen naar binnen en gaan tv kijken. Bij de voordeur zegt Peter tegen Simone “Zou het niet goed zijn voor Tim (10 Jaar) en Vayen (8 jaar) als ze op een teamsport zouden gaan?” Simone verschiet van kleur en bitst “Vind jij dat of vindt Annemiek dat?” Annemiek is de vriendin van Peter. Haar kinderen zitten allemaal op hockey en Annemiek beleeft hier net als haar kinderen veel plezier aan. Annemiek en Peter hebben er inderdaad met elkaar over gesproken. Het zou hartstikke leuk zijn voor Tim en Vayen. Nieuwe vrienden, meer beweging, je leert veel van een teamsport. Vandaar dat Peter dacht, laat ik het eens met Simone bespreken, Maar wat reageert ze nu toch raar en overdreven…

Simone is boos. Waar bemoeit Annemiek zich mee! Wie denkt ze wel dat ze is! Voor mijn kinderen bepalen wat ze nodig hebben. Peter weet zich geen raad, hoe is hij hierin beland?  Als hij het opneemt voor Annemiek, dan is Simone boos. Als hij Simone gelijk geeft, vindt Annemiek hem een zachtgekookt ei die niet voor zijn mening uitkomt. Hij gaat maar naar huis….

Een paar dagen later belt Simone op naar Peter. Ze wil terugkomen op het gesprek over de teamsport. Op zich is het geen gek idee en heeft ze het zelf ook al wel eens bedacht. Ze vindt het soms gewoon lastig dat er ook een andere vrouw is die moedert over haar kinderen. Peter bespreekt het met Annemiek. En eigenlijk begrijpt zij ook Simone haar reactie wel. Peter vindt het maar verwarrend dit soort toestanden, maar is blij dat de rust weer terug is.

Wie heeft er een tip voor moeders en stiefmoeders ten aanzien van de relatie tussen moeders en stiefmoeders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews