Op vakantie met mijn samengestelde gezin deel 2

Daar is tie dan!

Ok we hadden dus een indringend gesprek (lees ruzie) en dit is voor mij een hele uitdaging. Van huis uit ben ik ruzie maken niet gewend en tot voor kort bakte ik er weinig van. Maar zoals ik al zei ik ben lerende. Wat vind ik er lastig aan? Ik ben bang dat de ander mij zo stom vindt dat hij mij verlaat denk ik…..🙈 En ik vraag me nog steeds af waarom je ruzie moet maken. Je kan toch gewoon praten en dan kom je eruit. Maar goed ik heb nu ervaren dat als je je beide irriteert, in dit geval ook vanuit teleurstelling, dat je dan boos kan reageren naar elkaar. Wat in ieder geval ook weer duidelijk werd en dat is een terugkerend thema in veel stiefgezinnen, dat we al gauw denken dat de ander kritiek heeft op onze kinderen en dat doet zeer. Maar in dit indringende gesprek 😉 met mijn vriend heb ik ook ervaren dat het heel vaak geen kritiek is, maar ook zorg voor de ander en de kinderen. En wat ook weer duidelijk werd is, dat mijn vriend nog geen 9 jarige meiden gewend is als stiefvader en dus ook moet wennen aan gedrag van 9 jarigen. Heel logisch eigenlijk. Ook dit zie je in veel stiefgezinnen terug. Als je zelf jonge kinderen hebt en je partner oudere dan is dat lastig. Andersom geldt een beetje hetzelfde. Mijn dochter was ooit 5, maar hoe het ook alweer precies was…..

Maar hoe ging het verder?

We maakten een plan! We gingen meer ondernemen en we gingen ook wat apart met onze eigen kinderen doen. Ik ging heerlijk naar de bios, naar de slijmfilm. Tip! In de bios in Meppel hebben ze heerlijke fauteuils waarbij je ook je benen omhoog kan doen. En ja, ik heb dus heerlijk een beetje geslapen in de bios. De avond ervoor had Jolijn twee oren ontstoken, ik kon dus wel wat slaap gebruiken. Goed excuus? 😀 De week verliep verder goed en we hebben leuke dingen gedaan. Toch vraag ik mij wel af hoe erg het wennen was voor de kinderen, maar ze zijn te jong om het echt goed in te schatten.

Lees ook mijn e-book Eerste Hulp Bij je Stiefgezin 

Of volg mijn online cursus opvoeden in het stiefgezin

Nu voor 37 euro ivp 65 euro

Hoe was jouw vakantie?

Lieve groet,

Marieke❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews