Mijn vakantie met mijn samengestelde gezin deel 1

Jaaaa!! Het was zover eindelijk op vakantie met mijn lief en zijn kinderen en de mijne. Vrijdag kwamen we aan op de camping in Drenthe. Zaterdag was een dag waarop we de camping verkenden en genoten van het mooie weer.

Vrijdag en zaterdagavond hadden we heerlijke avonden met z’n tweeën, wijn, chips, kletsen, netflix etc 😉 Tot zover het goede nieuws… We hadden besloten om zondag een dagje camping te doen. Er was een leuke buitenspeeltuin en een kleine binnenspeeltuin en die dag zouden we ook wat plannen maken voor de rest van de week. Zondag werd uiteindelijk een dag die ons beide enigszins zwaar viel. Twee van de drie kinderen konden hun draai niet goed vinden en kwamen niet echt tot spelen. Als ik voor mezelf spreek overviel het me nogal. Ja, ik had mezelf voorgehouden ‘Marieke heb nou geen verwachtingen’, maar dat ging toch mis, oeps 🙈.

Ik had wel verwacht dat ze lekker zouden spelen in de speeltuinen….Ook mijn vriend had zijn dag niet door de situatie van dat moment. Dus ’s avonds bonje in de hut! Nou, ik gok dat veel mensen zullen zeggen ‘Marieke noem je dat bonje’, maar voor mij is iets nogal gauw ruzie 😊. We hadden een indringend gesprek waarbij irritaties over en weer op tafel werden gegooid. Pfff niet fijn. Op een bepaald moment stapte ik letterlijk in mijn oude patroon en stond ik op om weg te lopen. Opeens schreeuwde er een stemmetje in mijn oor. ‘Niet doen!’ Oh, ja ik zou ruzie niet meer uit de weggaan, maar aangaan. En vooral het gesprek aangaan en echt luisteren naar elkaar. Dus ik heb vooral aangegeven wat ik van hem nodig heb en gevraagd wat hij van mij nodig heeft. Dat was dus de 3e avond. Binnenkort meer in deel 2 van mijn vakantie in Drenthe!

Hoe was jouw vakantie? En wat deed je om er een relaxte vakantie van te maken?

Lees ook mijn e-book Eerste hulp bij je Stiefgezin! Of volg mijn cursus Opvoeden in het stiefgezin

Lieve groet,

Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews