Bijna vakantie!! Leuk!?

Naast mijn eigen onderneming ben ik ook docent op Saxion. En dat is inhoudelijk heel leuk, maar die 5 weken vakantie zijn ook fantastisch. Het geeft mij altijd ruimte om te fantaseren wat ik allemaal kan doen in die 5 weken. Dit jaar fantaseer ik over de week dat ik met mijn samengestelde gezin op vakantie ga (daarover zo meer 😉) Maar ook over de week dat ik alleen ben zonder mijn dochter. Ik doe 95% van de zorg voor mijn dochter omdat mijn ex- partner ernstig ziek is en nu ben ik zomaar een week alleen. Zij is dan met haar vader en zijn familie op vakantie. Dit voelt zo gek en ook heel fijn (mag dat of moet ik me nu schuldig voelen). Wat ga ik doen in die week?? Lezen! Wandelen, een nachtje weg met mijn vriendin Sanne en ik ga uiteten met mijn vriendin Anouk. En ik ga voor mijn onderneming aan de slag! Ik heb super leuke ideeën. Ik ben bezig met een module over Mindset in het stiefgezin. Mijn (gratis 😊) e-book is beschikbaar, joehoe!! Download hier
En!! Mijn onlinecursus Opvoeden in het stiefgezin is gelanceerd. Pssst nu voor maar 37 euro ipv 65 euro. Ja ik wil!

Ok dat was het commerciële gedeelte 😉 Nu verder met mijn blog

Na de week zonder mijn dochter, op vakantie met mijn samengestelde gezin. Voor het eerst met elkaar op vakantie (lees ook mijn blog De do’s en dont’s op vakantie met je stiefgezin). Ik zei tegen mijn vriend, die ik nu toch al ruim een jaar ken, hoe vier jij eigenlijk vakantie? Wat vind je belangrijk? Wat vind je leuk.

Ik vind het best een beetje spannend, maar mijn vriend vindt het dus niet (echt) spannend. Dussss……Ik aan mezelf twijfelen. Is het dan gek dat ik het spannend vind? Maar, er zijn verschillende mensen die aan mij vragen ‘Marieke vind je het ook spannend samen op vakantie?’ Dus ik zeg tegen mijn vriend, zie je wel het is niet gek dat ik het spannend vind. Zegt hij ‘ja, mijn moeder vroeg ook al aan mij of ik het spannend vind’. Nou, dat was toch echt de bevestiging 😉 dat het wel spannend moest zijn 😊.

En weet je waarom ik het toch een beetje spannend vind…. Ik moest er echt even een tijdje over nadenken voordat ik het door had… Ik wil zo graag dat het voor iedereen leuk wordt…Tja. Ik denk dat het een kwestie wordt van gewoon loslaten en kijken hoe het loopt en wat eenieder wil. Of hebben jullie nog tips??

En dan speelt er natuurlijk ook nog de opvoeding. Hoe hij de opvoeding doet, heb ik nu wel enigszins door, maar hoe willen we het op vakantie. Waarin zijn we dan losser en waarin niet. Nou, het is besproken hoor 😊.

En het goede nieuws is dat ik daarna nog 3 weken met Jolijn heb 👙 Ik denk dat we gaan kamperen in Nederland, iemand tips? AUB geen te grote camping maar wel leuk voor Jolijn van 9 jaar.

Wat zijn jouw plannen? Ik hoor het graag.

Lieve groet,

Marieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews