You can not get sick enough to help sick people get well

Deze uitspraak hoorde ik in een podcast van Kim Munnecom. Haar podcasts spreken mij aan omdat ze mij soms helpen aan de juiste mindset. Ook de aflevering met deze uitspraak hielp mij verder…

Er zijn situaties/gebeurtenissen in mijn leven die mij heel verdrietig kunnen maken en mij heel diep raken. Bijvoorbeeld de 5.5 week dat we wisten dat mijn vader ziek was en dood zou gaan. Wat mij daarin intens raakt is dat ik niet weet hoe hij die weken heeft beleefd/ervaren. Hoe het voor hem was. Door zijn tumor in zijn hoofd kon hij nauwelijks meer spreken. Als hij wel had kunnen spreken weet ik ook niet of ik alles te horen had gekregen wat ik wilde horen 😉. Wat mij raakt is dat ik niet weet hoe die weken voor hem waren, wat zijn angst en verdriet eventueel was.

Mijn ex-partner

Mijn ex-partner (de vader van Jolijn) is een ander voorbeeld waarbij ik enorm geraakt kan worden en me verdrietig kan voelen. Hij is heel ziek, heeft elke dag heel veel pijn en heeft het mentaal niet altijd makkelijk. Ik heb het van dichtbij meegemaakt en zie het nu op afstand. Het raakt mij dat hij niet volop in het leven kan staan. Dat hij niet kan doen wat leeftijdsgenoten doen (reizen, concerten, werken, leuke dingen met de kinderen). En daarbij natuurlijk mijn schuldgevoel dat ik de relatie heb verbroken. En dan komt natuurlijk ook mijn dochter om de hoek kijken. Waarschijnlijk herkennen andere ouders die gescheiden zijn dit ook. Soms baal ik zo ontzettend dat zij dit moet meemaken. Dan koopt ze bijvoorbeeld een kadootje voor haar tante (zus van haar vader) en zet ze op het kaartje mijn naam, de naam van haar vader en haar naam. En dan voel ik weer dat ze het eigenlijk anders had willen zien.

Maar goed! Zoals de spreuk al zegt, het heeft geen f.ck 😊 nut om mezelf ellendig te voelen. Ik help de ander er niet mee. In tegendeel en daarom schrijf ik dit blog.

Mijn dochter en anderen hebben meer aan mij als ik in mijn kracht sta en mij mentaal sterk voel. En dat voel ik mij gelukkig heel vaak 😀.

En – en

Ja het is en-en. Natuurlijk ben ik soms verdrietig (daar is geen houden aan 😂) en natuurlijk mag een ander dat zien. En helpt deze uitspraak mij, om mezelf iets sneller overeind te trekken en mezelf eraan te herinneren dat ik een ander beter kan helpen als ik een ander vibe heb.

Hoe ga jij om met je verdriet?

Wil je meer weten over het samengestelde gezin lees mijn e-book Eerste hulp bij je stiefgezin.

Lieve groet,
Marieke❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews