Hulp vragen is stoer!

Momenteel merk ik dat het verlies van mijn vader ( twee jaar geleden overleden) meer opspeelt en ook privé speelt er wat (dit kan ik nu nog echt niet delen, sorry), wat maakt dat ik soms wat emotioneler ben. Oh, jee! En dan beland ook ik in de discussie in mijn hoofd.

Ik voel me namelijk al tijden mentaal super sterk en krachtig en ja, daarnaast kan je dus verdriet ervaren. Dus bedenk ik mij, heb ik hulp nodig ja of nee?

Ook ik bedenk me soms dat ik het zelfstandig moet kunnen zonder coach o.i.d.. Maar gelukkig bedenk ik mij dan, nee! Hulp vragen en accepteren is stoer! 😊

Dus vanaf nu heb ik weer twee coaches, heerlijk! Want ja, het is ook heerlijk, want het levert mij altijd wat op. Ik heb dus nu een coach voor mijn privé stuk en een businesscoach. Mijn businesscoach is Carlijn Ottens, een topper!!

En waar ik het met je over wil hebben is het volgende. Ja, een goede coach hebben is super belangrijk. En het grappige is dat hoe ik zelf ben als coach en wat ik belangrijk vind, zoek ik ook in een coach. Namelijk: een coach die zeer betrokken is bij mij, die mij een spiegel voorhoudt, die mij laat zien waar ik toe in staat ben, die veel kennis heeft, die mij helpt bij het behouden van focus en dus helpt om mijn doelen te behalen, die positief is, die mijn talenten en kwaliteiten ziet en benoemd. Maar! Het laten slagen van een traject bij een coach is afhankelijk van de wisselwerking tussen coach en de klant en de inzet van de klant.

De klant moet het doen. Die moet aan het werk. Ik als coachee (klant) moet in mezelf geloven en mij inzetten om mijn doelen te behalen. Mijn doelen voor mezelf, maar ook die van mijn klanten zijn gebaseerd op mijn gewenste situatie en de doelen van de klant op hun gewenste situatie. Een coach kan dus super goed zijn, maar de klant is verantwoordelijk voor het resultaat. En natuurlijk wijk ik als coach niet van jouw zijde 😀.

Wat heb jij nodig van een coach?

Binnenkort een blog over jouw rol als stiefmoeder of stiefvader. Welke rol heb je? En nog belangijker welke rol wil je hebben. Dit sluit aan bij bovenstaande, pak je de regie over welke rol je wil hebben of laat je het je overkomen…..

Wil je meer weten over het samengestelde gezin lees mijn e-book Eerste Hulp Bij je Stiefgezin

Lieve groet,

Marieke ❤️

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews