En toen was ik geen bonusmoeder meer….

 

Dat we via facetime onze relatie samen hebben beëindigd, zegt alles over de reden van de relatiebreuk.

Door de afstand (1.5 uur rijden), zagen wij elkaar weinig. Mijn tot voor kort vriend (het woord ex kan ik nog niet aan 😉) en ik hebben beide kinderen met activiteiten in het weekend, waaronder voetbal. Dit maakt dat we elkaar vaak maar kort zagen in het weekend.

Hij kan niet verhuizen i.v.m. een co-ouderschap en ik wil de komende jaren niet verhuizen, omdat ik wil dat mijn dochter hier haar voortgezet onderwijs kan afmaken. Zij heeft de afgelopen jaren zoveel meegemaakt, dat ik in haar belang niet wil verhuizen naar een andere plaats.

Mijn verdriet is groot. Ik had deze relatie voor geen goud willen missen, we hebben het ontzettend leuk gehad en ik heb er weer heel veel van geleerd. Als eerste over het samengestelde gezin 😀, maar ook over relaties. Ik kan nu beter ruzie maken 😂, beter communiceren en mijn grenzen aangeven. Een belangrijke les wat betreft het samengestelde gezin ( 1 van de vele lessen) ‘Heb respect voor de tijd’.

Oh en een stiefgezin is geen kerngezin en wordt geen kerngezin. Zie het zoals het is en waardeer wat het wel is.

Ik ga nu even bijkomen van deze toestand 😉 En heb er alle vertrouwen in dat er weer een nieuwe liefde op mijn pad gaat komen (binnen een straal van 20 km 😬). Want de liefde blijft iets onwijs moois en zou ik niet willen missen!

Liefdesverdriet mag wel afgeschaft worden…..

Lieve groet,

Marieke ❤️

Ps: Heb je mijn gratis e-book Eerste hulp bij je stiefgezin al? Download hier

10 reacties op “En toen was ik geen bonusmoeder meer….

 1. Ik vraag me af hoe je zo stellig kunt zeggen dat een stiefgezin geen kerngezin is. Alsof dit een feitelijk gegeven is.
  Het lijkt me dat dit voor iedereen anders is.

  Mijn stiefzoon en onze 2 andere kinderen zijn half broer/zus. Wij doen overigens niet aan “half” dus zij noemen elkaar broer en zus. Wij hebben co-ouderschap en ik hou van mijn stiefzoon evenveel als ik van mijn 2 “eigen” kinderen houd.
  Mijn stiefgezin is dus 100% mijn kerngezin!

 2. Hallo Leonie,

  Goed dat je je vraag stelt! En dat je weergeeft hoe jij het ervaart. Een kerngezin is een vader en moeder met biologische kinderen (bloedverwantschap vanuit de 1e lijn).
  Maar wat vooral belangrijk is hoe jij je gezin ervaart en dat je er blij mee bent. De naam doet er niet echt toe toch? Fijne dag!

 3. Een kerngezin is zoveel meer dan alleen bloedverwantschap. Met deze definitie doe je echt vele gezinnen tekort. Liefde en wederzijds respect & acceptatie is belangrijker. Ook in de vorige eeuw was dat al zo. Allerlei combinaties zijn er als kerngezin.

 4. Hallo Jees, leuk dat je reageert!

  What’s in a name, het allerbelangrijkste is dat je happy bent met je gezin of het nu een pleeggezin, kerngezin, adoptiegezin, regenbooggezin of stiefgezin is.
  Als iedereen maar tot zijn recht komt en gelukkig is 🙂 Dus inderdaad liefde, acceptatie en respect zijn heel belangrijk Lieve groet Marieke

 5. Een bonus is iets wat je krijgt als je extra hard werkt. Beetje raar dat ik gewoon moeder ben, wat ik ben en daar hoef ik geen bonus voor, en dat je als nieuwe partner van de ex ineens bonusmieder bent.

  1. Ach ja heel veel mensen hebben moeite met het woord stief en zo is het woord bonus ontstaan. Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt 🙂

 6. Een kerngezin is een gezin met biologische kinderen?? Wij hebben 2 geadopteerde kinderen en zijn wel degelijk een kerngezin. Ik begrijp wat je wilt zeggen maar voel me er toch wat verdrietig door.

  1. Hallo Sisca, wat goed dat je een bericht stuurt. Het is natuurlijk niet mijn bedoeling om mensen verdrietig te maken. Het woord kerngezin is maar een woord en niks beter of slechter dan een ander soort gezin. Het is maar een woord. Net als een stoel een stoel is en een tafel een tafel. Of is dat geen goede vergelijkimg? Elk gezin is waardevol ongeacht de definiering. Lieve groet Marieke

 7. Halloo!

  Ik hoop dat alles goed gaat met je. En dat je hier sterker uit komt. Een beslissing maken met je hoofd in plaats van je hart is soms het moeilijkste wat er is.

  Sterkte!
  Groetjes, Cyrilla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews