Gun jij jezelf het allerbeste?

Gun jij jezelf het allerbeste?

Zelf heb ik een lat-relatie met Gert. We wonen op 1.5 uur rijden van elkaar😮. Ja, niet zo handig, maar dat kan het gevolg zijn van internetdaten….

Wij zijn dus 1x in de twee weken een weekend met zijn vijven. We zijn dan eigenlijk altijd bij mijn vriend. Ik vind dit soms best intensief en eigenlijk vind ik dit ook weer best gênant (dat ik dit intensief vind), de kinderen hebben het namelijk wel leuk met elkaar en zijn meestal heel gezellig. Oh, en Gert en ik hebben het ook heeel fijn 😊.

Ik heb ook best even na moeten denken en er met Gert over moeten sparren om te ontdekken wat nou maakt dat ik het intensief vind. Nee, ik ben niet hoogsensitief oid, maar te veel kabaal en prikkels vind ik best een dingetje 😬

Daarnaast merk ik dat ik het lastig vind om mijn bonuskinderen iets te weigeren als ze mij iets vragen. Bijv. als ze met mij willen knutselen. Dan ben ik super blij en voel ik me vereerd dat ze dat met mij willen.

Maar goed in het kader van wat gun ik mezelf ben ik dit toch maar anders gaan doen. Met vallen en opstaan. Mijn plan voor nu is: iets vaker nee-zeggen tegen mijn bonuskinderen, iets vaker de noise canceling 😂 koptelefoon op om een podcast te luisteren en dus tijd voor mezelf te nemen. Daarnaast kan ik me zo voorstellen dat ik ook wat vaker gewoon effe iets met mijn dochter ga doen i.p.v. met zijn vijven. Dit komt ook voort uit dat ik haar ook genoeg aandacht wil geven. Ik ben hier net mee begonnen dus, we gaan het zien!

Maar nu jij! Het valt mij namelijk op dat mijn klanten en dan misschien de dames nog meer dan de heren, soms komen met een hulpvraag gericht op ‘hoe help ik mijn partner of (bonus)kind? ‘ Terwijl ik in dezelfde mail lees dat het met hen zelf niet goed gaat. En natuurlijk kan je soms de ander helpen, maar heel vaak moet de ander vooral zichzelf gaan helpen. In het geval van een kind, met jouw hulp natuurlijk. Vaak gaan we dan aan de slag met wat jij nodig hebt om overeind te blijven, gezond te blijven, lekker in je vel te zitten. Want! Dan kan je de ander veel beter helpen, ben je een positief voorbeeld voor de ander en leef jij je prettigste en fijnste leven.

Als je nu eens heeeeel eerlijk bent, wat gun jij jezelf?? En hoe kan je dit realiseren?

Lieve groet,

Marieke

Ps: Ken je mijn gratis Vraag maar raak stiefspel al?

Ps: Ken je mijn podcast Het stiefmoederparadijs al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews