Blue monday?! Vedriet en geluk naast elkaar

Blue monday!? Heb jij er last van?? Ik gelukkig niet. Niet dat ik dol ben op januari, maar deze maandag maakt mij gelukkig niet somber.

Laatst las ik ergens dat dry januari te stom was. Aangezien we juist in januari wel wat extra drank kunnen gebruiken, mee eens! 😊

Naar aanleiding van blue Monday en het verlies van de vader van mijn dochter realiseerde ik mij weer eens dat verdriet en geluk heel goed naast elkaar kunnen bestaan. En dat vind ik een heel fijn idee en dat helpt mij ook.

Verdriet
Ik kan namelijk verdrietig zijn omdat mijn dochter afscheid moest nemen van haar vader en haar vader moet missen. Ik kan me zorgen maken om haar, hoewel ik probeer om dit zo min mogelijk te doen. Daar help ik haar namelijk niet mee. Ik probeer mijn zorg om te zetten in gedachten en gedragingen die haar wel helpen. Bijv. haar laten blijken dat ik van haar houd of dat er ruimte is om over haar vader te praten.
Soms ben ik verdrietig omdat ik Gert (mijn vriend) minder zie dan ik zou willen door onze lat-relatie. En we zoekend zijn in wat we hiervan vinden en hoe we dit ervaren. Hoe zien wij de toekomst voor ons? En dan realiseer ik mij dat ik alleen invloed en zicht heb op de korte termijn. Hoe het over 5 jaar zal zijn geen idee. En dan dus de uitdaging om dit te accepteren en los te laten. Poeh


Geluk

Geluk voel ik heel sterk! En dit gevoel maakt mij mentaal heel sterk. Gelukkig 😊
Ondanks de moeilijke dingen die ik meemaak heb ik een heel fijn leven. En hierdoor ervaar ik dus dat verdriet en geluk naast elkaar kunnen bestaan. Het geluk ervaren gaat heus niet altijd vanzelf. Meditatie helpt mij hierbij. Het helpt mij bijvoorbeeld om dankbaar te zijn. Dankbaarheid is een enorm krachtige emotie. Mocht je van mediteren houden, nummer 96 van Dolly Heuvelink Magische momenten podcast, vind ik heel tof. Ik gun hem eigenlijk iedereen 😀

Ik word zelf heel gelukkig van de lieve mensen in mijn leven, mijn ontzettend leuke, dappere en stoere klanten, mijn werk met studenten op de hogeschool, mijn super fijne huis, wandelen, lezen, koken, mijn gezondheid (ook al is die niet altijd perfect). Ik word ook heel gelukkig van nieuwe dingen leren bijvoorbeeld door het luisteren naar een podcast of het opnemen van een podcast voor het Stiefmoeder paradijss. De gesprekken die ik voer voor mijn podcast leveren mij een super mooi contact op, echte verbinding met de ander en ik leer altijd weer wat nieuws.

Wat maakt jou gelukkig?

Waar ben je dankbaar voor?

Lieve groet,
Marieke❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reviews