FAQ

Soms kom je er als samengesteld gezin even niet meer uit en loop je vast. Door in gesprek te gaan met een stiefplan coach kan je doelgericht aan de slag met problemen/dilemma’s die jullie tegenkomen. We maken hier waar nodig concrete afspraken over en leggen die vast in een plan.
Nee. Als stiefplan coach begeleid ik de (stief)ouders van het gezin dat zich aanmeldt.
Het preventief inzetten van stiefplan coaching is het meest effectief! Dus bij de start van jullie relatie denk je samen met de stiefplan coach na over hoe jullie vorm willen geven aan jullie samengestelde gezin. Afspraken hierover kunnen worden vastgelegd in een plan. Meld je vooral ook aan als je al langer een samengesteld gezin bent en dilemma’s en of problemen ervaart.
Supervisie bestaat uit minimaal 10 en maximaal 15 bijeenkomsten. Het aantal bijeenkomsten met de stiefplan coach is maatwerk, gemiddeld is dit vijf keer. Zowel de gesprekken met de supervisor als met de stiefplan coach zijn 1x in de 2 à 3 weken.
Stiefplan coaching kost 85 euro per 75 minuten. Supervisie kost t/m juli 60 euro per 60 minuten. In juli studeer ik af en dan zullen de tarieven stijgen naar normale tarieven voor supervisie. Tijdens mijn studie word ik begeleid door een leersupervisor. Je traject is dus wel geldig voor bijvoorbeeld punten in het kader van een SKJ-registratie.
Enkele voorbeelden: Wat maakt mij onzeker? En waar liggen mijn krachten? Hoe ga ik om met agressie of veeleisende cliënten? Hoe bewaak ik mijn grenzen naar collega's? Ik durf geen fouten te maken.

Reviews